Van 22 januari t/m 6 februari  is deze route te rijden. Niet op alle avonden is de route verlicht, maar wel op de avond dat wij hem rijden.
‘S Middags hebben we het informatieboekje gehaald met routekaart. Het boekje is mooi verzorgd en over elk verlicht punt is interessante informatie te vinden.
Het is een koude heldere avond en er staat een stevige wind uit het oosten.  De Maan met daaronder Venus staan te schitteren aan de zuidwestelijke hemel. We vertrekken net na zevenen bij 1,5 graden boven nul. We beginnen netjes bij het begin punt en zijn van plan de gehele route te rijden. In het begin schieten we niet erg op, omdat ik bij bijna elke boerderij wel wat foto’s wil maken. Vooral Oost en Midden – Leeuwenstein vinden we erg mooi verlicht.  Bij Westmaas aangekomen is de temperatuur intussen gedaald tot net onder het vriespunt en pauzeren we even wat langer voor een bakje thee. We merken dat we niet de enige zijn die de route rijden, omdat we regelmatig bij een boerderij in een kleine file belanden.
De kerk van de St. Anthonypolder is zeker ook een hoogtepunt deze avond. Hier arriveren ook net een groep old-timers.  De Maan en Venus zijn intussen al een aardig stukje gezakt en hangen mooi naast de kerk.
Tussen Maasdam en ’s Gravendeel rijden we even verkeerd en komen niet helemaal op de goede plaats in Mookhoek uit. Hierdoor missen we wat boerderijen, maar zien nu wel een klein kerkje in Mookhoek mooi verlicht.
In Puttershoek aangekomen is het intussen na tienen. De Maan is onder en de temperatuur is gedaald tot een paar graden onder nul. Bij een aantal boerderijen is het licht uitgegaan. We zetten nu de vaart er maar en beetje in en zijn tegen half elf weer thuis.
Het was heel erg de moeite waard en in de loop van komende week rijden we het laatste stukje nog maar  een keer om ook  de op het  laatst gemiste boerderijen  te bekijken. (Woensdag 4 februari gedaan)

30 januari 2009 Verlichte Boerderijenroute Hoeksche Waard Oost
30 januari 2009 Verlichte Boerderijenroute Hoeksche Waard Oost

Officiële site:  www.verlichteboerderijen.nl


Zie ook Verlichte boerderijenroute 2013 Hoeksche Waard West