18 november 2007  Heldere koude morgen
18 november 2007  Heldere koude morgen
Nadat ik wakker was geworden zag ik  dat het een mooie ochtend zou worden: het is helder en het heeft licht gevroren. Om de nog Zon op te zien komen was ik eigenlijk al iets te laat. Ik vertrok toen de zon een stukje boven de horizon stond. Ik fiets eerst door het park  van Mijnsheerenland en maak wat foto’s van het stukje park dat weggaat, omdat de watersport wat uitgebreid gaat worden.

Ik fiets verder en besluit eerst maar eens naar de Ritselaarsdijk te fietsen, die zal er nu wel prachtig bijliggen in de zon en wit berijpte weilanden. Het is er inderdaad schitterend en er lopen langs de dijk nog heel wat schapen. Ook hun vacht ziet wat witter door de rijp.
Ik zie ook dat de knotploeg begonnen is met het knotten van de wilgen.
                   
Ik fiets de Groeneweg in en sla het doodlopende zijpad even in. De plassen, die er liggen zijn dichtgevroren. Op het eind kijk ik uit over de weilanden en hoor overal het geluid van de ganzen, die hier bij honderden zitten. Af en toe vliegen er een aantal met een hoop kabaal op.

Ik fiets terug en ga op het eind van de Groeneweg naar rechts, weer de Ritselaarsdijk op. Ik wil gaan kijken aan de Zwanegatsedijk. Hier zijn ze aan de oever van de Binnenmaas al een tijdje bezig. Als ik de Zwanegatsedijk op fiets zie ik gelijk al een verschil. Links staat het weiland onderwater en er is een wandelpad aangelegd langs het water.  Een eind verderop ligt nog een toegangspoort en ik loop ik er even naar toe. Het ziet er nu al mooi uit, hoewel het nu nog erg blubberig is. De grond is gelukkig wat bevroren, zodat ik er toch goed over kan lopen. Op het eind staat een picknicktafel. Die staat hier echt op een mooi plekje: je kijkt uit over de Binnenmaas en de nieuwe oever. Helemaal op het eind van het paadje is een steiger, die een stukje de Binnenmaas in loopt. Hier vanaf heb je een mooi uitzicht over het water.
Als alles een beetje begroeit is dit een heel mooi plekje.


Op de terug weg zie ik aan de Ritselaarsdijk een grote zilverreiger.
Ik fiets  langs het strandje van Westmaas en kijk zo uit op strandje. Van Mijnsheerenland. Dat ligt in de Zon en met de prachtige herfstkleuren ziet dat er heel mooi uit.

Terug in dit park nog een filmpje gemaakt van het stukje park dat moet wijken voor uitbreiding van de watersport.

Fris, maar mooi begin van deze Zondag.
Verdwenen stukje park
Mijnsheerenland
Verdwenen stukje park