23 september 2007 van zomer naar herfst
23 september 2007 van zomer naar herfst
Vandaag gaat de zomer over in de herfst. Buiten ziet het er nog zeer zomers uit. Het belooft een mooie zonnige dag te worden. Ik ga er tegen zonsopgang met de fiets op uit. De bedoeling is om richting Putterhoek te fietsen en dan aan de zuid kant van de Binnenmaas weer terug.
Als ik het dorp Mijnsheerenland uit fiets via de Hoflaan zie ik net de zon opkomen: de laatste zonopkomst in deze zomer.
Ik fiets verder langs het recreatieoord. Daar is het al behoorlijk druk, want het is kofferbak verkoop. Diverse auto’s staan al te wachten. Ook zie ik veel campers aankomen, vooral uit België.
Ik kom langs de Oostmolen. Met de zon er zo achter is dat een prachtig plaatje.
Ik fiets door tot in Maasdam en ga dan linksaf langs de rommelmarktschuur en fiets zo Schouteneinde op. Ik ga bij de Oude Maas kijken bij Café Verkerk.(In mijn gedachten heet dit cafe nog zo, maar wellicht heeft dit nu een heel andere naam)  De Zon staat recht boven de Oude Maas. Er komen een paar grote boten voorbij en een grote boot ligt aangemeerd. Ik maak een paar foto’s. Ook maak ik wat foto’s van de Hervormde kerk. Ik probeer alle kerken van de Gemeente Binnenmaas mooi op de foto te krijgen.
Ik fiets terug. Nu langs de van Heemstedestraat. Deze loopt evenwijdig aan Schouteneinde. Een mooie straat met mooie huizen. Weer terug op de dijk ga ik een eindje verder een weggetje zonder naam (Kromme Elleboog?) in naar links. Aan deze weg staat één boerderij. Aan het einde van de weg kom ik uit bij de rotonde van Maasdam.
Ik fiets via de zuidkant van de Binnenmaas weer richting huis. Tegenover de molen, die nog steeds in de steigers staat, zijn ze bezig met het aanleggen van een nieuw natuur gebiedje. Ik denk dat het heel mooi kan worden.
Bij de Appelgaard staan diverse campers. De appels hangen mooi rood aan de boom. Bij het picknickplaatsje stop ik natuurlijk even.
 
De appelboompjes aan de Ritselaarsdijk hangen vol appels. Ze hangen te glinsteren in de Zon.