29 augustus 2004  Nazomeren
29 augustus 2004  Nazomeren
Afgelopen week is er veel regen gevallen, maar hier in de Hoekschewaard zijn we er nog goed van afgekomen vergeleken met andere streken in het land. Op sommige plekken is er meer dan 300 mm water gevallen in augustus.
Nu het de laatste paar dagen weer wat zonniger is valt het op dat het licht veranderd is. Het is geen hoogzomer meer, maar de nazomer is begonnen.

Vanmorgen met de skeelers op pad. Eerst met de auto naar de Ritselaarsdijk. Hiervandaan begint de skeelertocht. Als ik weg skeeler ruik ik de geur van het land; hier en daar is mest ingereden over het graanland. Ik ruik de spruiten en zie dat de eerste alweer geplukt zijn.
Ik skeeler eerst richting het picknickplaatsje aan de Zwanegatsedijk. Er hangt eerst nog een wolkensliert voor de Zon, maar als die eenmaal verdwenen is skeeler ik heerlijk in de Zon en is het volop genieten. Aan de Ritselaarsdijk hangen honderden appeltjes te rijpen in de Zon.
Bij het picknickplaatsje stop ik even voor een meegebracht hapje. Het is hier rustig, zoals altijd.

Ik  skeeler terug en ga nu via de Groeneweg. Daar komen drie zwanen recht op me af vliegen, maar veranderen van richting zodra ze mij in de gaten krijgen. Op het einde ga ik rechtsaf, de Hoekseweg op, daar aan het einde  weer naar rechts, de Oudendijk op, en dan weer de Ritselaarsdijk op en zo is het rondje compleet.