17 mei 2020 Stukje kanoroute bij Mookhoek

 

 

 

 

Het is al weken lang heel mooi weer, veel zon en lekkere temperaturen. Ook vanmorgen weer. We hebben zin om te gaan picknicken vanmorgen en bedenken dat het wel heel mooi zal zijn bij het picknickplaatsje aan de Langedam.

Op 15 juli 2018  zag ik dit plekje voor het eerst en zag ook dat er hier een kanoroute begint. De opblaasbare kano gaat nog leeg mee en als we daar aankomen en de deur van de auto open doen is het een en al vogels die we horen. Er zitten veel roodborsttapuiten hier, we zien en horen een grasmus en uit de verte horen we de koekoek.

Na een heerlijke picknick pomp ik de boot op.

Vanaf een mooi steigertje kan ik het water in en peddel richting de HSL-lijn.  Na even peddelen zie ik een ander bruggetje opdoemen. Het lijkt smal en laag en dat is het ook. Het doet me denken aan m’n kindertijd toen ik ook een opblaasboot had en daarmee onder de Blaakseweg en de N219 voer. Dat waren ook van die smalle lage bruggetjes met veel spinnenrag.

Vanmorgen is er niet te veel spinnenrag, maar ik moet wel in de boot gaan liggen en aan het dak van het bruggetje mij vooruit trekken.

Net voorbij dit bruggetje zie ik in het riet een nest eieren zitten. Er is geen vogel in de buurt te bekennen.

De tweede brug onder de HSL-lijn zie ik nu ook en ik hoor een trein aankomen. Met enorme vaart raast hij over de brug en is in een paar seconden uit beeld.

Deze brug is duidelijk breder dan de vorige en ik kan er peddelend onderdoor.

 

Het is nog wel even schrikken als ik halverwege de brug ben, want er lijkt een enorme bek me op te wachten. Een bijzondere speling van licht en weerspiegeling.

 

Na even doorvaren loopt de sloot dood en ben ik bij Mookhoek. Ook hier weer een steigertje.

Ik peddel rustig terug en geniet van het gekwetter van de kleine karekiet in het riet.

 

Klik op het logo voor de foto’s van vanmorgen
Klik op het logo hiernaast om te kijken waar ik was vanmorgen.