Het is zondagmorgen en het eerste weekend van deze zomer. Buiten is het mooi rustig weer.
Ik heb wel zin om een eindje te gaan fietsen. Een paar weken geleden was ik naar Cillaarshoek gefietst om daar te kerkklokken te horen en dat geluid op te nemen.. Ik wilde er om 8.00 uur zijn. Ik was ruim op tijd en fotografeerde onderweg nog wat koeien. Toen ik tussen tien voor en vijf voor nog op de Hoekseweg fietste hoorde ik de klokken al slaan. Ik dacht eerst nog dat mijn klokje niet goed liep, maar toen ik bij de kerk aankwam was het inderdaad nog geen acht uur en de klok ging ook niet meer slaan toen het eenmaal acht uur was geworden.
Nu dus weer ruim op tijd weggegaan en na een mooi ritje over de Munnikenweg, Ritselaarsdijk en de Zuiddijk kom ik om kwart voor acht al aan bij de kerk. Ik lees op de gedenkplaat dat deze kerk stamt uit 1838. Ik zie ook dat de pastorie leeg staat. Het is een mooie kerk op een mooie plaats. Om zeven voor acht slaan de klokken.
Ik fiets weer verder en ga de Hoekseweg op. Er wordt hier op het ogenblik hard gewerkt om een dikke leiding in de grond te krijgen. Een aantal weilanden is gemaaid en het ruikt lekker naar dit gemaaide gras. Op één van die weilanden  links zitten veel kieviten en scholeksters. Op één van de weilanden rechts lopen veel koeien. Ik sta even bij ze te kijken. Ze hebben maar heel weinig interesse in me. Ze staan er echt zo bij van: nou en!
Boven me hoor ik de leeuweriken hun zomerse lied zingen.  Ik sla links het grindpad in dat komt langs de kartbaan. Ik steek de Molenweg over en kom op het volgende grindpad. Links van dit pad een smal slootje en rechts een brede sloot. In het smalle slootje zwemmen een paar zwanen, die er eigenlijk maar net in passen. Ze zijn druk met het zoeken naar iets eetbaars. Rechts in de brede sloot veel eenden met jongen. Ik herken niet alle eenden. Ik zie wel een kuifeend met jongen, maar ook wat eenden, die ik niet gelijk thuis kan brengen. Misschien weet “Vroege Vogels” er raad mee. (Slobeend)

De Zon breekt af en toe door de wolken heen en op één zo’n moment zie ik onder de Zon wat kleine veerwolkjes; een mooi gezicht.

Een visdief blijft een tijdje naast me vliegen. Hij “bidt” af en toe boven het water en vliegt dan weer verder. Op het einde van dit grindpad ga ik naar rechts de Waleweg op en weer op het einde naar rechts de Oudendijk op en zo naar huis. Een mooi begin van deze zondag. 22 juni 2008  Cillaarshoek - Oude land van Strijen
22 juni 2008  Cillaarshoek - Oude land van Strijen