5 april wandeling vanaf de Heinenoordtunnel richting Heinenoord

 

 

 

 

Het is echt de weken van de tjiftjaf. Ik kan niet om ze heen; overal hoor ik ze en soms ook zie ik ze. Vanmorgen zat er eentje wel steeds heel dichtbij te fluiten. Hij sprong van tak naar tak en bleef boven mijn hoofd een tijdje zitten.

Soms zie ik nog een smeulend kampvuurtje met wat bierblikjes er omheen of een kleed over een boomstam of ik zie een boomhut. En nu een mooie schommel, waarmee je lekker boven het water kunt slingeren.

Vorige week kwam ik een mooi leeg slakkenhuis tegen en vandaag een eigenlijk nog mooier. Het lag op het mos en de zon scheen er precies op. Het leek of ik in een soort draaikolk keek.

Als ik het tunnelbos uitkom en langs de akker loop richting Heinenoord weet ik haast zeker dat ik lieveheersbeestjes tegen ga komen. Die zitten hier altijd in grote aantallen op dit pad. En ja hoor, ik loop hier nog maar even en de eerste laten zich zien.

Helaas het mooie Kees Leenheerpad is nog steeds niet toegankelijk. Bij Staats bosbeheer geïnformeerd; het kan nog wel even gaan duren. Het geld is op voor nieuwe bruggen.

Het is eigenlijk maar een klein bos, dat tunnelbos bij de Heinenoordtunnel, maar als je erin loopt en de omgevallen bomen overal zie liggen en je ziet verder niets dan struiken en bomen dan lijkt het eindeloos groot.

Sommige takken van omgevallen bomen zitten vol met mosjes. Met het blote oog zijn de details bijna niet zichtbaar, maar met de macro-instelling komen de mooie vormen te voorschijn.

Na een mooie wandeling ben ik weer terug bij het punt waar ik begon; de Heinenoordtunnel

Klik op het logo voor de foto’s van vanmorgen
Klik op het logo hiernaast om te kijken waar ik was vanmorgen.