29 maart 2020 Struinen tussen voormalige Barendrechtse Brug en Heinenoordtunnel

 

 

 

 

Het vervolg op vorige week. Ik vervolg m’n zondagse wandeling. Ik begin nu bij de voormalige Barendrechtse Brug richting de Heinenoordtunnel.  Het begin van het pad ziet er uit zoals hiernaast. Zeker vele hondenuitlaters zullen dit pad maar al te goed herkennen. En het voelt nog een beetje onwennig om passanten op 1,5 meter te passeren.

Ik kom regelmatig een struik tegen met mooie witte bloemetjes. Met de zon er op zijn ze extra mooi.

Veel mooie wilgen kom ik tegen. Er staan een paar hele dikke langs dit pad. Ook als een wilg omgewaaid is, geeft hij niet zomaar op. Op de omgevallen stam schieten nieuwe scheuten kaarsrecht omhoog. Op het eind, net voor de tunnel, staan deze populieren, mooi af stekend tegen de blauwe lucht.

Hoe komt het daar terecht denk ik dan als ik dit zie. Een slakkenhuis op een stam vol zwammetjes. Misschien heeft een vogel de slak er uit gegeten en het huis daar achter gelaten. Ik was er blij mee, want het is wel een mooi plaatje.

Er vliegt steeds een roodborstje voor me uit. Ik wil hem op de foto zetten, maar steeds vliegt hij weer een stukje verder. Net als ik het op wil geven, blijft hij toch even lang genoeg zitten.

Het is populair om een beer voor je raam te zetten. Leuk voor de kinderen om, nu ze niet naar school kunnen, ze op te zoeken. Dat ik er hier ook een paar tegen zou komen, dat had ik niet verwacht.

Klik op het logo voor de foto’s van vanmorgen
Klik op het logo hiernaast om te kijken waar ik was vanmorgen.