Op deze mooie zondagmorgen heb ik zin om een stukje te gaan skeeleren. Dat ik geskeelerd heb is zeker al weer een half jaar geleden. Ergens tussen zeven uur en half acht vertrek ik. Ik ga eerst met de fiets naar het strandje van Westmaas. Vanaf daar kan ik gelijk op asfalt skeeleren, door het dorp met al die klinkers valt  niet mee.
Vanmorgen wil ik zeker de Koekoek horen, want die heb ik nog niet gehoord en het is al 4 mei, dus dat wordt tijd. Ook ben ik van plan om het klokkenspel van de kerk van Cillaarshoek op te nemen. Als ik m’n skeelers aan heb gedaan zie ik dat ik dat waarschijnlijk niet haal en besluit om eerst naar de kerk van St. Antoniepolder te gaan en die klokken te beluisteren. Het is weer even wennen op de skeelers, maar heb al snel weer de slag te pakken. Het fluitenkruid in de bermen ruikt heerlijk. Via de Munnikenweg kom ik op de Ritselaarsdijk: de appelboompjes staan daar in volle bloei. Via de Zwanegatsedijk en de Polderdijk kom ik uit bij de kerk. Ik ben mooi op tijd: het is net voor acht uur. Onderweg hier naar toe kan ik me niet herinneren dat ik de klokken van deze kerk ooit heb horen slaan. En vraag me af of deze kerk eigenlijk wel klokken heeft. Nee dus, geen klokken, dus ook geen klokkenspel.(In mei 2009 ontdekte ik dat de kerkklokken wel slaan: net voor kerktijd op zondagmorgen. Klik HIER en hoor ze alsnog slaan.)

Na even genoten te hebben van een vink, die prachtig zit te zingen in een boom voor de kerk, skeeler ik weer terug. Bij het picknick plekje in de bocht naar de Zwanegatsedijk stop ik even en hoor daar een vogeltje in de perenboom z’n liedje doen, dat ik zo gauw niet herken. In een flits zie ik hem wegvliegen, maar kan niet goed zien wat voor vogeltje het is.
Via de Zwanegatsedijk kom ik weer terug op de Ritselaarsdijk. De appelboompjes staan er in de zon schitterend bij. Als ik  even stop om de rood witte bloesem te bewonderen hoor ik in de verte de koekoek, de eerste dus dit jaar. Op de dijk neem ik de afslag naar links zo de Groeneweg in. Hier staan de bermen van voor naar achter helemaal vol met zoet geurend fluitenkruid. Zo hier en daar zie ik knalgele kwikstaarten zitten. Op het einde naar rechts de Hoekseweg op en dan op het einde weer naar rechts de Oudendijk op. Ik skeeler via het andere stuk van de Ritselaarsdijk weer terug naar de Munnikenweg. Langs de Ritselaarsdijk lopen veel schapen met hun lammetjes. De koeien lopen ook weer lekker buiten.

Dit was een mooi begin van deze dag.


 4 mei 2008  St. Anthonypolder
4 mei 2008  St. Anthonypolder